Mailserver op CentOS 7. Dovecot + Exim + Roundcube installeren

N
Netooze
10 februari 2020

In dit artikel zullen we een mailserver installeren en configureren met Exim en Dovecot op een CentOS 7.5 VPS met behulp van de Roundcube-webinterface.

Wij gebruiken een op CentOS gebaseerde VPS voor deze ; vooraf geïnstalleerd met minimaal CentOS 7.5

Wat is Exim?

Exim is een Mail Transfer Agent (MTA) die veel wordt gebruikt op Unix-achtige besturingssystemen. Exim is gratis software die wordt gedistribueerd onder de voorwaarden van de GNU (General Public License) en is een veelzijdige en flexibele e-mailtool met uitgebreide functies voor het controleren van inkomende e-mails.

Wat is Dovecot?

Dovecot is een open-source IMAP- en POP3-mailserver voor Linux/UNIX-achtige systemen. Beveiliging is de hoeksteen geweest van de focus van dit product op flexibiliteit en snelheid.

Dovecot is een uitstekende keuze voor zowel kleine als grote e-mailsystemen.

Wat is Roundcube?

Rond Vierkant is een webgebaseerde e-mailinterface die de mogelijkheid biedt om  werk met uw mailboxen met behulp van  IMAP  en  SMTP. De applicatie heeft krachtige functionaliteit en is qua mogelijkheden vergelijkbaar met desktop e-mailclients zoals:  Outlook Express  or  Mozilla Thunderbird

Voorbereiding en opstelling

Laten we als volgt een extra EPEL-repository aansluiten:

# yum install <a class="external free" href="https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-7.noarch.rpm">https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-7.noarch.rpm</a>
# yum update
Om te controleren of de nieuw toegevoegde EPEL-repository verbinding heeft gemaakt met ons systeem, voert u het volgende in:
# yum repolist
Installeer vervolgens de volgende tools:
# yum install file perl-Mail-SPF.noarch openssl nano

Exim installatie en configuratie

# yum install exim

We zullen nu het bestand /etc/exim/exim.conf openen met uw favoriete editor, eerst een back-up maken en het als volgt hervormen:

# cp /etc/exim/exim.conf{,.original}
# nano /etc/exim/exim.conf

primaire_hostnaam = mail.mijnpostdomein.com
domeinlijst local_domains = @ : mijnpostdomein.com
tls_advertise_hosts = *
tls_certificate = /etc/ssl/mail.mypostdomain.com.crt
tls_privatekey = /etc/ssl/mail.mypostdomain.com.key
auth_advertise_hosts = *

Laten we op de lijnen letten tls_certificaat en tls_privatekey , we zullen de gebruiken Certificaat , Kunt u bestellen het op onze website en vind de benodigde bestanden in de Persoonlijk account - SSL

Laten we vervolgens naar de transportsectie gaan en deze naar het formulier brengen:

lokale bezorging:
stuurprogramma = bijlagebestand
directory = $home/Maildir
maildir_format
maildir_use_size_file
delivery_date_add
envelop_to_add
return_path_add

Voeg vervolgens in het gedeelte authenticatie de volgende regels toe:

dovecot_login:
chauffeur = duiventil
public_name = AANMELDEN
server_socket = /var/run/dovecot/auth-client
server_set_id = $auth1
dovecot_plain:
chauffeur = duiventil
public_name = GEWOON
server_socket = /var/run/dovecot/auth-client
server_set_id = $auth1

Start exim , en voeg het toe aan het opstarten van het systeem met systemctl:

# systemctl start exim
# systemctl status exim
# systemctl enable exim

duiventil opstelling

# yum install dovecot
Bewerk na de installatie de configuratiebestanden:

# nano /etc/dovecot/conf.d/10-ssl.conf
ssl = ja
ssl_cert = /etc/ssl/mail.mijnpostdomein.com.crt
ssl_key = /etc/ssl/mail.mypostdomain.com.key

# nano /etc/dovecot/conf.d/10-auth.conf
disable_plaintext_auth = nee
auth_mechanisms = gewoon inloggen

# nano /etc/dovecot/conf.d/10-mail.conf
mail_location = maildir:~/Maildir

# vim /etc/dovecot/conf.d/10-master.conf
dienstbevoegdheid {
...
unix_listener auth-client {
modus = 0660
gebruiker = exim
}
}

lopen duiventil , en voeg het toe aan het opstarten van het systeem met systemctl.

# systemctl start dovecot
# systemctl status dovecot
# systemctl enable dovecot

Roudcube

LAMP
# yum installeer roundcubemail

# nano /etc/httpd/conf.d/roundcube.conf

#
# Round Cube Webmail is een browsergebaseerde meertalige IMAP-client
#

Alias ​​/roundcube /usr/share/roundcubemail
Alias ​​/webmail /usr/share/roundcubemail

Opties geen
AllowOverride Limiet
Vereist alle verleend

Opties geen
AllowOverride Limiet
Vereist alle verleend

# Deze mappen mogen niet worden bekeken door webclients.

Bestel allow, deny
Weigeren van alle

Bestel allow, deny
Weigeren van alle

# service httpd herstart

# Mysql-u root-p
mysql> DATABASE MAKEN dbroundcube;
mysql> GEBRUIKER MAKEN userroundcube@localhost GEDENTIFICEERD DOOR 'wachtwoord';
mysql> VERLENEN ALLE PRIVILEGES op dbroundcube.* aan userroundcube@localhost ;
mysql> SPOELPRIVILEGES;
mysql> afsluiten

http://mail.mypostdomain.com/roundcube/installer

POP3: 110
IMAP: 143
SMTP: 25