Hoe een server aan het Windows-systeemdomein toe te voegen

26 september 2019

Het verschijnen van een nieuwe server is een van de belangrijkste gebeurtenissen in de groei en ontwikkeling van het lokale netwerk. Overweeg hoe u een nieuwe server toevoegt aan een Windows-domein dat al bestaat.

De directoryservice Active Directory Domain Services is een Microsoft-implementatie die gecentraliseerde machtigings- en authenticatieservices biedt. De geavanceerde directoryservice Active Directory Domain Services in Windows Server is ontworpen voor gecentraliseerde gegevensopslag en beveiligingsbeheer. Beveiligingsverantwoordelijkheden omvatten het beheren van machines, gebruikers en groepen, evenals het zorgen voor veilige en gecentraliseerde toegang tot netwerkbronnen. Een LAN wordt georganiseerd met behulp van AD DS.

Voordat u begint met instellen.

Het is vereist om servers en domeincontrollers te maken om het netwerk en AD normaal te laten functioneren. Klik hiervoor bij het bestellen van VDS op de optie "Windows-systeemvoorbereiding uitvoeren" in het configuratiescherm van uw persoonlijke account.

Aan het einde van het serverbouwproces moeten alle machines in één privénetwerk worden gecombineerd. De servers krijgen als gevolg van deze activiteiten extra netwerkadapters en lokale IP-adressen.

De domeincontroller moet eerst worden geconfigureerd en de gebruiker moet worden gemaakt.

Stel de netwerkadapter in.

We maken verbinding met de server via RDP.

Open netwerkinstellingen. Selecteer "IP-versie 4".

We specificeren, als de primaire DNS-server, het adres van de server met de domeincontroller. Druk op de knop "OK".

We voegen de server toe aan het domein.

Open de systeemeigenschappen om een ​​server aan het domein toe te voegen. Open hiervoor Configuratiescherm → Systeem en beveiliging → Systeem (Of klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze pc", selecteer " Vastgoed ” in het contextmenu).

Klik in het geopende venster op de link “ Instellingen veranderen '.

Geef in het venster dat verschijnt de serverbeschrijving op en klik op de knop " Veranderen ” knop om de werkgroep te veranderen in een domein.

We klikken op de schakelaar dat deze computer lid is van een domein en specificeren de domeinnaam.
Voer ook een beschrijvende computernaam in.
Om de instellingen op te slaan, klikt u op de “ OK "Knop.

Het systeem zal u vragen om gebruikersgegevens in te voeren om verbinding te kunnen maken met het domein.

Als de gebruikersgegevens correct zijn, verschijnt er een systeemmelding.

U wordt ook gevraagd om de server opnieuw op te starten.

Het systeem herinnert u eraan dat u opnieuw moet opstarten.

En bied aan om een ​​besluit te nemen. Als er geen dringende taken zijn, start u de server opnieuw op.

Server verbinding.

We proberen via het RDP-protocol verbinding te maken met de inloggegevens van de aangemaakte gebruiker, via het pictogram "@" ("hond") specificeren we het domein.

Als de verbinding is gelukt, is de server met succes toegevoegd aan het domein.

Hoewel Windows aanbeveelt om de firewall ingeschakeld te houden voor alle netwerken, raden we aan deze uit te schakelen voor het domein en privénetwerken om onvoorspelbaarheid te verminderen. We raden u echter aan het ingeschakeld te laten op een openbaar netwerk.