Installatie van Seafile Windows Printing Utility

Netooze
31 maart 2020

Cloud Storage wordt steeds populairder, niet alleen onder bedrijven, maar ook onder gewone mensen. We laten u zien hoe u gegevens synchroniseert met opslag met behulp van het voorbeeld van de toepassing voor het plaatsen van Seafile-bestanden.

Training

Het Seafile-programma is ontwikkeld in Python, dus eerst go naar de Python-website en download de nieuwste versie voor Windows:

Скачивание дистрибутива

Schermafbeelding #1. Distributie downloaden.

Belangrijk! Beheerdersrechten zijn vereist om Python te installeren.

Klik op "OK" en wacht tot het proces is voltooid. De volgende stap is het instellen van de systeemomgevingsparameters. Open hiervoor het "Configuratiescherm" en selecteer het gedeelte dat is gemarkeerd met een rode pijl in de schermafbeelding:

Schermafbeelding #2. Toegevoegde opties.

Ga vervolgens naar het item "Omgevingsvariabelen":

Schermafbeelding #3. Keuze van omgeving.

Markeer in het geopende venster de systeemomgeving Path en klik op de knop "Wijzigen":

Schermafbeelding #4. Een systeemvariabele bewerken.

Voeg het pad toe waar Python is geïnstalleerd. Standaard is dit ofwel het systeemstation C of de thuismap van de gebruiker. Klik op "OK" om de wijzigingen op te slaan.

zeebestand

Download het programma van de officiële site :

Выбор версии

Schermafbeelding #5. Versie selectie.

Op de website wordt alleen de Linux-versie aangeboden. Ik download de meest recente versie. Maak vervolgens op de lokale schijf een Seafile-map en pak het bestand erin uit. Activeer nu het bestand run.bat in de map Seafile. Het zal een werkruimte bieden waar we de map kunnen aangeven waar het Seafile-servergedeelte moet worden geïnstalleerd.

Het instellen duurt minder dan een minuut. In het systeemvak wordt een actief opslagsymbool weergegeven. Open met de rechtermuisknop het contextmenu en kies het item dat rood gemarkeerd is in de schermafbeelding:

Контекстное меню

Schermafbeelding #7. Contextmenu.

Het e-mailadres en wachtwoord worden ingevoerd in een werkend veld. Gebruik deze referenties om verbinding te maken met de Seafile-server.

Laten we nu de parameters van de werkomgeving wijzigen. Laten we naar de map gaan met de geïnstalleerde server, het ccnet.conf-bestand openen met een teksteditor, de regel Service_url zoeken en de volgende wijzigingen aanbrengen:

SERVICE_URL = http://192.168.1.10:8000

Het IP-adres is het adres van de server waarop Seafile is geïnstalleerd. Start het servergedeelte van het programma opnieuw via het contextmenu om de wijzigingen door te voeren:

Перезагрузка сервера

Schermafbeelding #8. Server herstart.

Aansluiting

We openen de browser en typen het adres dat is opgegeven in het bestand ccnet.conf in de adresbalk. Het welkomstvenster van Seafile wordt op de monitor weergegeven als de gegevens correct zijn. Werk met de repository in door inloggegevens in te voeren.