Installatie- en configuratie-instructies voor PHP en MySQL in combinatie met IIS.

N
Netooze
26 september 2019

Soms is het belangrijk om een ​​Windows-server als webserver te gebruiken. WAMP installeren is het eerste dat in u opkomt. Als alternatief kunt u Apache, MySQL en PHP onafhankelijk van elkaar installeren. Er zijn echter enkele uitzonderingen, zoals de noodzaak om IIS te gebruiken in plaats van Apache. De oorzaken hiervan kunnen sterk verschillen. Van de onwil van de systeembeheerder om nieuwe dingen te leren tot de extremistische standpunten van de informatiebeveiligingsdienst. Overweeg hoe u een verzameling IIS + MySQL + PHP kunt samenstellen.

IIS is een verzameling Microsoft-internetservices of een webplatform. IIS is uniek omdat het een groot aantal modules en applicaties ondersteunt, waaronder MySQL- en PHP-programmering.

IIS installeren.

Start Serverbeheer.

Selecteer in het geopende venster "Rollen en functies toevoegen".

In het venster dat verschijnt, vinkt de wizard Rollen en onderdelen installeren optioneel het selectievakje 'Deze pagina standaard negeren' aan. Deze pagina verschijnt elke keer dat u een rol of functies probeert toe te voegen. Druk op de knop " volgende ".

In de volgende stap - Installatietype - controleren we of de optie " Rollen en functies installeren " is geselecteerd. Klik op de " volgende "Knop.

Klik in het stadium van het selecteren van servers op " volgende ”, aangezien er in ons geval één server is.

Controleer bij de stap van het selecteren van serverrollen de " Webserver (IIS) ” selectievakje, klik op de “ volgende "Knop.

Klik in het geopende venster op de " Componenten toevoegen "Knop. Het venster zal sluiten.

Klik in het resterende venster van de wizard op de " volgende "Knop.

In het stadium van het selecteren van componenten, raden we u aan het vakje "Features of the .NET Framework 3.5" aan te vinken. Klik op " volgende ".

Bij de stap “ Webserverrol (IIS)” - “Volgende '.

Optioneel kunt u aanvullende services van de webserverrol aanvinken, zoals een FTP-server. Druk op de knop " volgende ".

Bevestig de installatie door te klikken op de “ Install "Knop.

We wachten op het einde van het installatieproces.

Het IIS-pictogram verschijnt in het venster Serverbeheer. Wij klikken erop.

Klik in het bijgewerkte venster met de rechtermuisknop op de servernaam. Selecteer " IIS Manager " uit het contextmenu .

Selecteer in het dispatchervenster dat verschijnt en aan de linkerkant de huidige server. Rechts in het venster - " Nieuwe webplatformcomponenten verkrijgen '.

Er wordt een standaard browservenster geopend waarin u wordt gevraagd de Web Platform Installer te downloaden en te installeren.

Download het installatiepakket, voer het uit en installeer.

Klik na de installatie nogmaals op "Nieuwe webplatformcomponenten ophalen".

De Web Platform Installer wordt gestart,

Installeer MySQL en PHP.

Er is een zoekveld in het programmavenster. Laten we het gebruiken. Selecteer in de zoekresultaten het PHP-pakket. Klik op de " Toevoegen "Knop.

Op dezelfde manier vinden we het MySQL-pakket, klik op " Toevoegen '. Wanneer alle pakketten zijn toegevoegd, klikt u op de " Install "Knop.

Net als op Linux-systemen zal het installatieprogramma om een ​​wachtwoord vragen voor de MySQL-rootgebruiker. Vergeet het ingevoerde wachtwoord niet. Klik op " voortzetten ".

Het centrale deel van het venster toont de lijst met programma's die zullen worden geïnstalleerd. Om de tekst van de licentieovereenkomst voor de geïnstalleerde software te bekijken, klikt u op de hyperlink. Als u akkoord gaat, klikt u op de " ACCEPTEREN "Knop.

We wachten tot de installatie is voltooid.

Installatie resultaat. wij drukken op " gedaan ".

Zoals u kunt zien, is het pakket "PHP Manager for IIS" niet geïnstalleerd. Installeer het op dezelfde manier. We vinden via het zoekveld, klik op de “ Toevoegen ”-knop en vervolgens op de “ Install "Knop.

Onthoud dat het programma niet is geïnstalleerd vanwege een onjuiste digitale handtekening. Het gebeurt. Download het programma van GitHub . Vergeet de bitness van het besturingssysteem niet.

Het resultaat is een MSI-bestand. installeren als een normaal programma. Mogelijk moet u IIS Manager sluiten tijdens de installatie.

Zodra de installatie is voltooid, wordt de " PHP Administrator ” icoon zal verschijnen in het IIS Manager venster . Open het met een dubbelklik.

Controleer in het geopende venster phpinfo(). klik op de betreffende hyperlink.

Selecteer in het geopende venster voor het selecteren van een site en URL de standaardsite. Klik OK".

Het resultaat van de phpinfo()-functie wordt weergegeven in de IIS-manager.

Laten we het resultaat van de MySQL-installatie eens bekijken.

Open een PowerShell-venster en ga naar de DBMS-locatiedirectory met de opdracht:

cd “C:Program FilesMySQLMySQL Server 5.5bin”

Proberen verbinding te maken met het DBMS:
./mysql -u root -p

Voer het wachtwoord in dat tijdens de installatie is opgegeven.