Hoe kan ik VyOS ondersteunen op een snel netwerk?

26 september 2019

Dit overzicht begeleidt u bij het opzetten van een webserver met VyOS op een persoonlijk netwerk.

VDS met dit systeem worden vaak gebruikt als routers en routers, ze hebben de capaciteit om VPN-netwerken van verschillende typen en arrangementen te configureren.

Setup

Nadat je de VPS via de besturingskaart op het lokale netwerk hebt aangesloten, maak je verbinding met de server via ssh en ga je ook naar de VyOS-setupmodus:

config

Opmerking: in de normale modus zijn sommige hulpprogramma's niet beschikbaar en eindigt de opdrachtregelprompt met het $ (dollar) symbool en in de configuratiemodus met het # (hekje) symbool.

Toon alle beschikbare interfaces:

show interfaces

ethernet-eth0 {
     adres /24
     duplex auto
     hw-id
     smp_affinity auto
     snelheid auto
 }
 ethernet-eth1 {
     duplex auto
     hw-id
     smp_affinity auto
     snelheid auto
 }
 loopback lo {
 }

Gebruik de opdracht set om de waarde van het lokale ip-adres in te stellen, als de DHCP-optie is uitgeschakeld op het netwerk, specificeer dan het adres van het controlepaneel in de instellingen van je VPS als de waarde (zie onderstaande afbeelding):

set interfaces ethernet eth1 address <ip-адрес>/24

Bijvoorbeeld:

set interfaces ethernet eth1 address 10.0.0.4/24

Wanneer de DHCP-optie is ingeschakeld, doet u het volgende:

set interfaces ethernet eth1 address dhcp

Opmerking: als de uitvoering mislukt, probeer dan de huidige gebruiker toe te voegen aan de superuser-groep, zoals usermod -a -G root .

Controleer de wijzigingen:

show interfaces

ethernet-eth1 {
+ adres /
     duplex auto
     hw-id 00:50:56:01:1b:9f
     smp_affinity auto
     snelheid auto
 }
 loopback lo {
 }

Gewijzigde regels zijn gemarkeerd met een + teken.

Als alles correct is, commit en sla de wijzigingen op:

commit
save

Configuratiemodus verlaten:

exit

Controleer het geconfigureerde lokale IP-adres van de VyOS-interface:

show interfaces

Codes: S - State, L - Link, u - Up, D - Down, A - Admin Down
Interface IP-adres S/L Beschrijving:
--------- ---------- --- -----------
eth0 /24 u/u
eth1 /24 u/u
lo 127.0.0.1/8 u/u
                 :: 1/128

Nu kunt u de geconfigureerde machine gebruiken als een router of een ander particulier netwerkknooppunt.