API

Een Application Programming Interface (API) is een verzameling routines, definities en protocollen waarmee programmeurs softwaretoepassingen kunnen maken. API's kapselen de implementatie in en geven alleen de vereiste objecten en acties van de ontwikkelaar weer. API's worden door ontwikkelaars in cloud computing gebruikt om servers en andere bronnen te beheren via HTTP-query's.

Netooze Public API is een openbare API voor interactie met Netooze Diensten. Acties die in het Netooze-dashboard worden uitgevoerd, kunnen ook worden uitgevoerd met behulp van de openbare API. Deze documentatie beschrijft de Netooze Application Programming Interface (API): de verschillende API-bewerkingen, aanvraag- en responsstructuren, foutcodes en voorbeelden.